Tietoa meistä

Ride Etelä-Pohjanmaa ry on vuonna 1956 perustettu urheiluseura. Nykyiseen muotoonsa nimi vaihtui vuoden 2017 alussa seuran uudistaessa ilmettään ja laajentaessa toimintaansa. Seuramme tunnettiin kuusikymmenvuotisen historian ajan nimellä Seinäjoen Pyöräpojat -56. Kotipaikkamme on Seinäjoki, mutta seuran jäsenistö edustaa laajalti Etelä-Pohjanmaata. Nimemme tuo esille arvomme liikkeestä, lajista ja kotiseudusta. Osa meistä elää ja hengittää pyöräilylle – osa taas ajelee ja tekee matkaa nautiskellen ja fiilistellen, rakkaudesta liikkumismuotoon.

Seuramme tarjoaa Seinäjoen ja laajemmin koko Etelä-Pohjanmaan alueen pyöräilijöille mahdollisuuden osallistua kilpailu- ja harrastetoimintaan omassa seurassa. Yhdistyksessä ovat edustettuina alalajeista esimerkiksi kunto-, retki-, maantie- ja maastopyöräily, triathlon, cyclocross, BMX ja alamäkiajo. Olemme Suomen Pyöräilyunioni ry:n lisäksi myös Suomen triathlonliiton jäsen, joten seuraamme voi edustaa myös virallisissa triathlonkilpailuissa. Tavoitteenamme on kasvattaa lajin kiinnostavuutta ja tietämystä, järjestää pyöräilyyn liittyvää harjoitus- ja kilpailutoimintaa niin junioreille kuin varttuneille pyöräilijöille.

Tavoitteenamme on kasvattaa pyöräilyn kiinnostavuutta ja tietämystä alueella niin urheilulajina kuin arjen liikkumismuotona sekä vaikuttaa alueen pyöräilyolosuhteiden kehittämiseen. Seura järjestää kesäisin yhteislenkkejä maantiellä ja maastossa useita kertoja viikossa sekä kansallisia ja alueellisia kilpailuja. 

Seuramme jäsenistöä osallistuu vuosittain aktiivisesti pyöräilytapahtumiin. Viime vuosina erityisen suosittuja ovat olleet Tahko MTB, Syöte MTB, Botniapyöräily ja XCM-cupin osakilpailut.

Seura pyrkii myös vaikuttamaan pyöräilyn kehittämiseen Seinäjoella. Annamme esimerkiksi palautetta kaupungin kaavoitussuunnitelmiin ja pyöräilyn kehittämiseen sekä osallistumme eri tapahtumiin muiden seurojen ja kaupungin kanssa.