Maantielenkit

Maantielenkit on päätetty perua kokonaisuudessaan kesän 2020 osalta. Maantiepyöräilyyn kuuluu olennaisena osana tiiviissä ryhmässä ajaminen ja peesaaminen. Näistä ominaispiirteistä johtuen lenkkien järjestäminen annettuja koronaohjeistuksia noudattaen on lähes mahdotonta ja pisarakontaktien syntyminen melko todennäköistä. Näin ollen osallistujien turvallisuutta ei pystytä täysin takaamaan. 


Maantielenkit 2020

Suunnitelma kaudelle 2020 oli, että ajetaan mahdollisuuksien mukaan huhti-toukokuusta syyskuuhun kolme eri vauhtista lenkkiä, joilla on nimetty vastuuvetäjä. Vetovuoroista saattavat vastata vain vetäjät tai vetovuoroa voidaan vaihdella osallistujien kesken. Vetovuorojen vaihdosta sovitaan ennen liikkeelle lähtöä.

Maantielenkit ajetaan keskiviikkoisin klo 18:00. Lähtö Fillarikauppa Cyclin pihasta (Louhenkatu 50). Maantielenkeistä ilmoitetaan Nimenhuudossa, kalenteriosiossa ja seuran somessa. Maantielenkkejä ei ajeta sateella ja peruutuksista ilmoitellaan tapahtumakalenterissa ja seuran Facebook- ja Instagram-tarinoissa.
Rauhallinen maantielenkki

Rauhallisella yhteislenkillä keskinopeus on noin 25 km/h. Lenkin kesto on 1–1,5 tuntia ja matka noin 30 kilometriä. Maantielenkki toteutuu ryhmäajona, jossa matkavauhti pidetään kaikille sopivana. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti aloittelijoille ja maantiepyöräilyä vähän harrastaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi ja enemmän ajaneille palauttelevaksi lenkiksi. Kevään ensimmäisillä lenkeillä harjoitellaan ryhmässä ajoa ja käsimerkkejä. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 2 helppo/3 perustasoinen.
Leppoisa maantielenkki

Leppoisalla yhteislenkillä keskinopeus on noin 30 km/h. Lenkin kesto on 1,5–2 tuntia ja matka noin 50 kilometriä. Maantielenkki toteutuu ryhmäajona, jossa matkavauhti pidetään kaikille sopivana. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti jonkin verran ajaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi. Ryhmässä ajon perusteet kerrataan lyhyesti parilla ensimmäisellä lenkillä. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 3 perustasoinen/4 haastava.

Vauhdikas maantielenkki

Vauhdikkaalla yhteislenkillä keskinopeus on yli 35 km/h. Lenkin kesto on 1,5–2 tuntia ja matka 70–90 kilometriä. Lenkki on tarkoitettu useamman vuoden maantiellä ajaneille. Se on kilpatason harjoittelua ja jokainen osallistuja vastaa itse mukana pysymisestä. Ryhmässä ajon perusteet kerrataan lyhyesti parilla ensimmäisellä lenkillä. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 5 erittäin haastava.