Maantielenkit

Maantielenkit alkavat keskiviikkona 8.7.2020


Hygienia- ja turvallisuusohjeet korona-aikaan

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi paikalle saapuvia pyydetään noudattamaan seuraavia hygienia- ja turvallisuusohjeita:

  • Saavu paikalle vain terveenä. Jää kotiin mikäli sinulla on pieniäkin hengitystieoireita. Parantele itsesi kunnolla ennen kuin tulet uudelleen yhteislenkille.
  • Noudata koko lenkin ajan metrin turvaväliä.
  • Sylkeminen ja nenän niistäminen jonossa on ehdottomasti kielletty. Mikäli sinun tarvitsee sylkeä tai niistää nenäsi, tee se taukojen aikana tai hakeudu jonon viimeiseksi. Pidä huolta siitä, että muut eivät altistu pisaroille.


Maantielenkit 2020

Ajetaan kolme eri vauhtista lenkkiä, joilla on nimetty vastuuvetäjä. Ryhmässä ajettaessa vetovuoroista saattavat vastata vain vastuuvetäjät tai vetovuoroa voidaan vaihdella osallistujien kesken. Vetovuorojen vaihdosta sovitaan ennen liikkeelle lähtöä.

Maantielenkit ajetaan keskiviikkoisin klo 18:00. Lähtö Nurmohallilta (Länsitie 30, Nurmo). Maantielenkeistä ilmoitetaan Nimenhuudossa ja ne löytyvät myös kalenterista. Maantielenkkejä ei ajeta sateella ja peruutuksista ilmoitellaan Nimenhuudossa, joten tarkista ennen lähtöä, että lenkkiä ei ole peruttu. Kertaa ohjeet turvallisesta ryhmäajosta ja katso vaikka Velogin vinkit ennen lenkille osallistumista.


Rauhallinen maantielenkki

Rauhallisella yhteislenkillä keskinopeus on korkeintaan 25 km/h. Lenkin kesto on 1–1,5 tuntia ja matka noin 22-30 kilometriä. Maantielenkki toteutuu ryhmäajona, jossa matkavauhti pidetään kaikille sopivana. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti aloittelijoille ja maantiepyöräilyä vähän harrastaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi ja enemmän ajaneille palauttelevaksi lenkiksi. Tässä ryhmässä harjoitellaan ryhmässä ajoa ja käsimerkkejä, joten osallistu rauhalliselle maantielenkille jos sinulla ei ole kokemusta ryhmässäajamisesta. Kun ryhmässä ajaminen alkaa olla tuttua, voit siirtyä nopeampiin vauhtiryhmiin.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 2 helppo.

Leppoisa maantielenkki

Leppoisalla yhteislenkillä keskinopeus on korkeintaan 30 km/h. Lenkin kesto on 1,5–2 tuntia ja matka noin 50 kilometriä. Maantielenkki toteutuu ryhmäajona, jossa matkavauhti pidetään kaikille sopivana, mutta kuitenkin yli 25 km/h. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti jonkin verran ajaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi. Ryhmässä ajon perusteet kerrataan lyhyesti parilla ensimmäisellä lenkillä, mutta tällä lenkillä osallistujilla on jo oltava kokemusta ryhmässä ajamisesta.  Osallistu rauhalliselle maantielenkille, jos sinulla ei ole kokemusta ryhmässä ajamisesta.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 3 perustasoinen.

Vauhdikas maantielenkki

Vauhdikkaalla yhteislenkillä keskinopeus on yli 35 km/h. Lenkin kesto on 1,5–2 tuntia ja matka 70–90 kilometriä. Lenkki on tarkoitettu useamman vuoden maantiellä ajaneille. Se on kilpatason harjoittelua ja jokainen osallistuja vastaa itse mukana pysymisestä. Ryhmässä ajon perusteet kerrataan lyhyesti lenkin alussa. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 4 haastava/5 erittäin haastava.