Maantielenkit

Huom! Kaikki seuran harjoitus- ja yhteistoiminta on peruttu toistaiseksi korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Harjoitukset ja tapahtumat pyritään toteuttamaan heti kun tämä on mahdollista.Maantielenkit 2020

Kesällä 2020 ajetaan mahdollisuuksien mukaan huhti-toukokuusta syyskuuhun kolme eri vauhtista lenkkiä, joilla on nimetty vastuuvetäjä. Vetovuoroista saattavat vastata vain vetäjät tai vetovuoroa voidaan vaihdella osallistujien kesken. Vetovuorojen vaihdosta sovitaan ennen liikkeelle lähtöä.

Maantielenkit ajetaan keskiviikkoisin klo 18:00. Lähtö Fillarikauppa Cyclin pihasta (Louhenkatu 50). Maantielenkeistä ilmoitetaan Nimenhuudossa, kalenteriosiossa ja seuran somessa. Maantielenkkejä ei ajeta sateella ja peruutuksista ilmoitellaan tapahtumakalenterissa ja seuran Facebook- ja Instagram-tarinoissa.Rauhallinen maantielenkki

Rauhallisella yhteislenkillä keskinopeus on noin 25 km/h. Lenkin kesto on 1–1,5 tuntia ja matka noin 30 kilometriä. Maantielenkki toteutuu ryhmäajona, jossa matkavauhti pidetään kaikille sopivana. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti aloittelijoille ja maantiepyöräilyä vähän harrastaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi ja enemmän ajaneille palauttelevaksi lenkiksi. Kevään ensimmäisillä lenkeillä harjoitellaan ryhmässä ajoa ja käsimerkkejä. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 2 helppo/3 perustasoinen.Leppoisa maantielenkki

Leppoisalla yhteislenkillä keskinopeus on noin 30 km/h. Lenkin kesto on 1,5–2 tuntia ja matka noin 50 kilometriä. Maantielenkki toteutuu ryhmäajona, jossa matkavauhti pidetään kaikille sopivana. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti jonkin verran ajaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi. Ryhmässä ajon perusteet kerrataan lyhyesti parilla ensimmäisellä lenkillä. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 3 perustasoinen/4 haastava.Vauhdikas maantielenkki

Vauhdikkaalla yhteislenkillä keskinopeus on yli 35 km/h. Lenkin kesto on 1,5–2 tuntia ja matka 70–90 kilometriä. Lenkki on tarkoitettu useamman vuoden maantiellä ajaneille. Se on kilpatason harjoittelua ja jokainen osallistuja vastaa itse mukana pysymisestä. Ryhmässä ajon perusteet kerrataan lyhyesti parilla ensimmäisellä lenkillä. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 5 erittäin haastava.