Maastolenkit (3,4)

Kauden 2020 yhteislenkeistä tiedotetaan näillä sivuilla tarkemmin keväällä.

Kesäkauden maastoyhteislenkkejä on ajettu pääsääntöisesti maanantaisin ja/tai tiistaisin toukokuusta syyskuuhun. Yhteislenkkien lähtöpaikka on useimmiten Joupiskan rinneravintolan edusta.

Lenkkien pituus ja kesto voi hieman vaihdella, mutta pääsääntöisesti ajetaan noin 2 tuntia. Lenkin kesto sovitaan lenkin alussa ja lenkin tyypistä on myös seuran kalenterissa lisätietoa. Joupiskan ja lähialueen maastot ovat ajettavissa lähes millä tahansa kalustolla, kunhan se vain maastopyöräksi jotenkin luokitellaan, mutta etu- tai täysjousitetulla maastopyörällä matkanteko on huomattavasti mukavampaa ja sujuvampaa.

Joskus lenkeillä sattuu ja tapahtuu. Lenkillä on hyvä olla mukana ainakin yksi varasisäkumi.


Maastolenkit kaudella 2019:

Vauhdikkaampi maastolenkki 

Tiistaisin klo 18:00 Joupiskan rinneravintolan edestä. Vauhdikas maastolenkki tarkoittaa kilpailunomaista menoa, enemmän ylämäkiä, vaikeampia polkuja, lyhyempiä juomataukoja ja takuuvarmasti korkeaa sykettä! Lenkin kesto normaalisti noin 1,5 - 2 tuntia. Ei suositella aloittelijoille, mutta vauhti määräytyy näilläkin lenkeillä osallistujien kuntotason ja toiveiden mukaan.

Rauhallisempi maastolenkki

Tiistaisin klo 18:00 Joupiskan rinneravintolan edestä. Lenkin kesto on yleensä 1,5-2 tuntia. Lenkeillä ajetaan muun muassa Joupiskan, Kyrkösjärven ja muita lähialueiden polkuja. Teknisesti vaikeampia polkuja vältellään ainakin alkukesästä.

Matkavauhti pidetään kaikille sopivana ja mukaan ovat kaikki tervetulleita taitotasosta riippumatta. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan.

Maastolenkeillä ajetaan omalla vastuulla. Tarkista vakuutustesi kattavuus ja voimassaolo, etenkin se vapaa-ajan tapaturmaosio. Kypärä on pakollinen!


Erikoistapahtumat

Erikoistapahtumia, kuten tavallista pidempiä lenkkejä tai tekniikkapainotteisia harjoituksia järjestetään pitkin vuotta jäsenistön innokkuuden mukaan. Esim. Santavuorella ja Lauhanvuorella käydään joka kesä pidemmillä lenkeillä, joiden kesto on yleensä vauhdista, säästä ja taukojen määrästä riippuen 5-10 tuntia. Näistä tiedotetaan seuran tapahtumakalenterissa ja useimmiten myös seuran Facebook-sivulla.

Lauhanvuoren näkötornin luona: Juha Viitanen, Harri Kekola, Heikki Repola ja Veli Mantere.