Maastolenkit

Huom! Kaikki seuran harjoitus- ja yhteistoiminta on peruttu toistaiseksi korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Harjoitukset ja tapahtumat pyritään toteuttamaan heti kun tämä on mahdollista.

Maastolenkit kaudella 2020:


Rauhallinen maastolenkki

Rauhallisella yhteislenkillä keskinopeus on poluilla noin 6–9 km/h. Lenkin kesto on 1–1,5 tuntia ja matka 7–14 kilometriä. Lenkeillä ajetaan muun muassa Joupiskan, Kyrkösjärven ja muita lähialueiden helpoimpia metsäpolkuja. Matkavauhti pidetään kaikille sopivana ja mukaan ovat kaikki tervetulleita taitotasosta riippumatta. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti aloittelijoille ja maastopyöräilyä vähän harrastaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi ja enemmän ajaneille palauttelevaksi lenkiksi.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 2 helppo.

Rauhallinen maastolenkki ajetaan lauantaisin klo 11:00. Lähtöpaikka ja lenkin vetäjä ilmoitetaan Nimenhuudossa, nettisivujen kalenteriosiossa ja seuran somessa, mutta yleisimmin lähtöpaikkana on Joupiskan rinneravintolan edusta. Leppoisa maastolenkki

Leppoisella yhteislenkillä keskinopeus on poluilla noin 9–13 km/h. Lenkin kesto noin 2h ja matka 15–25 kilometriä. Lenkeillä ajetaan muun muassa Joupiskan, Kyrkösjärven ja muita lähialueiden parhaimpia metsäpolkuja. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti jonkin verran maastossa ajaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi. 

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 3 perustasoinen.

Leppoisa maastolenkki ajetaan tiistaisin klo 17:30. Lähtöpaikka ja lenkin vetäjä ilmoitetaan Nimenhuudossa, kalenteriosiossa ja seuran somessa, mutta yleisimmin lähtöpaikkana on Joupiskan rinneravintolan edusta.Ajokoira-PK

Vauhdikkaampi peruskestävyysharjoitus, missä keskinopeus maastosta riippuen noin 17-20 km/h. Lenkin kesto noin 2-3h. Lenkillä vauhti määräytyy nopeimman osallistujan mukaan. Vetonaisella/-miehellä on kuitenkin ehdoton vastuu pitää oma suoritus peruskestävyystasolla, eli keskisyke aerobisen kynnyksen alapuolella. Tämä lenkki toimii nopeimmille kuskeille hyvänä peruskestävyysharjoituksena ja hitaimmille lähes kisasimulaationa. 

Lenkillä tauot pyritään minimoimaan. Osallistujille suositellaan useamman vuoden pyöräilykokemusta, hyvää peruskuntoa sekä ajotaitoa haastavammassakin maastossa. Lenkillä ei ole ns. vastuuvetäjää, vaan vetäjä määräytyy osallistujien mukaan. Lenkillä jokainen osallistuja vastaa itse porukassa mukana pysymisestä.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 4 haastava / 5 erittäin haastava.

Lähtöpaikkana toimii pääsääntöisesti Joupiskan Rinneravintolan edusta. Harjoitus järjestetään joka toinen viikko. Tarkista kalenteriosiosta harjoituspaikka ja -aikataulu.Vetoharjoitus Joupiskalla

Vetoharjoitukset ajetaan Joupiskan maastoissa kesäkaudella pääosin joka toinen viikko. Harjoituksen ohjelma ja tavoite on etukäteen suunniteltu ja se käydään lävitse jokaisen harjoituksen alussa. Harjoituksella on ns. vastuuvetäjä, mutta harjoituksen luonteesta johtuen vedot tehdään hakeutuen oman tasoiseen porukkaan ja oman kuntotason mukaan. Harjoitus on suunnattu tavoitteelliisesti harjoitteleville maastopyöräilijöille. Kuntotasolle ei ole vaatimuksia, sillä jokainen tekee harjoituksen omaan tahtiin ja oman tasoisessa ryhmässä.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 4 haastava / 5 erittäin haastava.

Lähtöpaikkana toimii pääsääntöisesti Joupiskan Rinneravintolan edusta. Tarkista kalenteriosiosta harjoituspaikka ja -aikataulu.
Maastolenkeillä ajetaan omalla vastuulla. Tarkista vakuutustesi kattavuus ja voimassaolo, etenkin se vapaa-ajan tapaturmaosio. Kypärä on pakollinen!Erikoistapahtumat

Erikoistapahtumia, kuten tavallista pidempiä lenkkejä tai tekniikkapainotteisia harjoituksia järjestetään pitkin vuotta jäsenistön innokkuuden mukaan. Esim. Santavuorella ja Lauhanvuorella käydään joka kesä pidemmillä lenkeillä, joiden kesto on yleensä vauhdista, säästä ja taukojen määrästä riippuen 5-10 tuntia. Näistä tiedotetaan seuran tapahtumakalenterissa ja useimmiten myös seuran Facebook-sivulla.