Maastolenkit

Maastoyhteislenkit aloitetaan kesäkuun alussa useamman eritasoisen ryhmän voimin. Seuraa kalenteria tai Nimenhuutoa. Lenkeistä ilmoitellaan jonkin verran myös seuran Facebook- ja Instagram-tileillä.

Ennen yhteislenkille saapumista, tutustu lenkillä kävijän ohjeeseen ja lue alta hygienia- ja turvallisuusohjeet. Lenkit on luokiteltu haastavuuden mukaan suuntaa-antavalla valtakunnallisella pyörälenkkien ja retkien luokituksella.


Hygienia- ja turvallisuusohjeet korona-aikaan

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi paikalle saapuvia pyydetään noudattamaan seuraavia hygienia- ja turvallisuusohjeita:

  • Saavu paikalle vain terveenä. Jää kotiin mikäli sinulla on pieniäkin hengitystieoireita. Parantele itsesi kunnolla ennen kuin tulet uudelleen yhteislenkille.
  • Noudata koko lenkin ajan kahden metrin turvaväliä.
  • Sylkeminen ja nenän niistäminen jonossa on ehdottomasti kielletty. Mikäli sinun tarvitsee sylkeä tai niistää nenäsi, tee se taukojen aikana tai hakeudu jonon viimeiseksi. Pidä huolta siitä, että muut eivät altistu pisaroille.

Maastolenkit kaudella 2020:


Rauhallinen maastolenkki

Rauhallisella yhteislenkillä keskinopeus on poluilla noin 6–9 km/h. Lenkin kesto on 1–1,5 tuntia ja matka 7–14 kilometriä. Lenkeillä ajetaan muun muassa Joupiskan, Kyrkösjärven ja muita lähialueiden helpoimpia metsäpolkuja. Matkavauhti pidetään kaikille sopivana ja mukaan ovat kaikki tervetulleita taitotasosta riippumatta. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu erityisesti aloittelijoille ja maastopyöräilyä vähän harrastaneille peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi ja enemmän ajaneille palauttelevaksi lenkiksi.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 2 helppo.

Rauhallinen maastolenkki ajetaan lauantaisin klo 11:00. Lähtöpaikka ja lenkin vetäjä ilmoitetaan Nimenhuudossa ja kalenterissa, mutta yleisimmin lähtöpaikkana on Joupiskan rinneravintolan edusta. 

Reipas maastolenkki

Reippaalla yhteislenkillä keskinopeus on poluilla noin 9–13 km/h. Lenkin kesto noin 2h ja matka 15–25 kilometriä. Lenkeillä ajetaan muun muassa Joupiskan, Kyrkösjärven ja muita lähialueiden parhaimpia metsäpolkuja, jotka ovat paikoin teknisempiä kuin rauhallisella maastolenkillä ajettavat polut. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan. Lenkki soveltuu aktiivimaastopyöräilijälle peruskuntoa kehittäväksi lenkiksi. Suositellaan noin vuoden ajokokemusta teknisiltä poluilta. Aloittelijalle tai vain vähän maastossa ajaneelle suositellaan Rauhallista maastolenkkiä.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 3 perustasoinen.

Reipas maastolenkki ajetaan tiistaisin klo 17:30. Lähtöpaikka ja lenkin vetäjä ilmoitetaan Nimenhuudossa ja kalenterissa, mutta yleisimmin lähtöpaikkana on Joupiskan rinneravintolan edusta. 


Ajokoira-PK

Vauhdikkaampi peruskestävyysharjoitus, missä keskinopeus maastosta riippuen noin 17-20 km/h. Lenkin kesto noin 2-3h. Lenkillä vauhti määräytyy nopeimman osallistujan mukaan. Vetonaisella/-miehellä on kuitenkin ehdoton vastuu pitää oma suoritus peruskestävyystasolla, eli keskisyke aerobisen kynnyksen alapuolella. Tämä lenkki toimii nopeimmille kuskeille hyvänä peruskestävyysharjoituksena ja hitaimmille lähes kisasimulaationa. 

Lenkillä tauot pyritään minimoimaan. Osallistujille suositellaan useamman vuoden pyöräilykokemusta, hyvää peruskuntoa sekä ajotaitoa haastavammassakin maastossa. Lenkillä ei ole ns. vastuuvetäjää, vaan vetäjä määräytyy osallistujien mukaan. Lenkillä jokainen osallistuja vastaa itse porukassa mukana pysymisestä.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 4 haastava / 5 erittäin haastava.

Lähtöpaikkana toimii pääsääntöisesti Joupiskan Rinneravintolan edusta. Harjoitus järjestetään joka toinen sunnuntai klo 10.00 alkaen. Lähtöpaikka ja aika ilmoitetaan  Nimenhuudossa ja kalenterissa.


Vetoharjoitus Joupiskalla

Vetoharjoitukset ajetaan Joupiskan maastoissa kesäkaudella pääosin joka toinen viikko. Harjoituksen ohjelma ja tavoite on etukäteen suunniteltu ja se käydään lävitse jokaisen harjoituksen alussa. Harjoituksella on ns. vastuuvetäjä, mutta harjoituksen luonteesta johtuen vedot tehdään hakeutuen oman tasoiseen porukkaan ja oman kuntotason mukaan. Harjoitus on suunnattu tavoitteelliisesti harjoitteleville maastopyöräilijöille. Kuntotasolle ei ole vaatimuksia, sillä jokainen tekee harjoituksen omaan tahtiin ja oman tasoisessa ryhmässä.

Pyörälenkkien luokitus asteikolla: 4 haastava / 5 erittäin haastava.

Lähtöpaikkana toimii pääsääntöisesti Joupiskan Rinneravintolan edusta. Tarkista kalenteriosiosta harjoituspaikka ja -aikataulu.


Maastolenkeillä ajetaan omalla vastuulla. Tarkista vakuutustesi kattavuus ja voimassaolo, etenkin se vapaa-ajan tapaturmaosio. Kypärä on pakollinen!


Erikoistapahtumat

Erikoistapahtumia, kuten tavallista pidempiä lenkkejä tai tekniikkapainotteisia harjoituksia järjestetään pitkin vuotta jäsenistön innokkuuden mukaan. Esim. Santavuorella ja Lauhanvuorella käydään joka kesä pidemmillä lenkeillä, joiden kesto on yleensä vauhdista, säästä ja taukojen määrästä riippuen 5-10 tuntia. Näistä tiedotetaan seuran tapahtumakalenterissa ja useimmiten myös seuran Facebook-sivulla.