Joupiska XCM marathon 2014

Maratonohje

 

Lähtö, maali ja kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Joupiskan rinnekeskuksessa osoitteessa Jouppilanvuorentie 1, 60320 Seinäjoki. Lähtö ja maali sijaitsevat rinneravintolan edustalla. Lähtö kaikissa luokissa on klo 12.00. Lähtöön ryhmittäydytään siten, että cupin kokonaispisteissä kärjessä olevat ajajat sijoittautuvat ensimmäisiin lähtöriveihin. Viimeisiin riveihin sijoittautuvat puolimaratonin ajajat.

 

Reitti

Kilpailureitti kulkee pääosin Joupiskan lähialueella mutta pieni osuus on myös Ilmajoen puolella. Pääosa reitistä on ajettavaa polkua ja ulkoilureittiä, mutta koska kyseessä on maastopyöräkilpailu, reitillä on myös haastavia, teknisiä paikkoja.

Kilpailun täysmatkalla (60km) ajetaan kolme kierrosta. Ensin ajetaan kerran lyhyempi kierros (n. 12km)  ja sen jälkeen kaksi pidempää (n. 24km).

Puolimaratonilla (36km) ajetaan ensin lyhyempi kierros ja pidempi kierros kerran.

Pidempi kierros kulkee yhdessä kohtaa samaa tietä kahteen suuntaan. Aja tien vasemmalla puolella, jotta vältetään yhteentörmäykset. Puolikkaassa ajetaan yksi lyhyt ja yksi pitkä kierros. Viimeiselle kierrokselle lähtö suljetaan klo 15

 

Ilmoittautuminen, osanottomaksut ja kilpailunumerot

MTB Marathon cup -tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon maksamalla  osanottomaksu järjestävän seuran tilille kuusi päivää ennen tapahtumaa (19.7. klo 23.59 mennessä).

Tilinumero: FI58 5419 0140 0289 98 (Seinäjoen Pyörä-Pojat -56).

Ennakko-ilmoittautuminen: täysmatka 30 eur, puolimarathon 20 €.

Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla: täysmatka 40€ ja puolimarathon 30 €.

 

Viestiosaan merkitään osallistujan nimi, luokka ja seura/joukkue/kotikunta. Kilpailunumerot lunastetaan kilpailukansliasta kilpailupäivänä klo 11.30 mennessä.

 

Osallistujien velvollisuudet ja vastuut

Kilpailussa noudatetaan Suomen Pyöräilyunionin Marathon Cup -sääntöjä ja varustemääräyksiä sekä näitä ohjeita. Pyöräilykypärän käyttäminen on pakollista. Kilpailijoiden on lisäksi noudatettava järjestäjien ja reitinvalvojien kirjallisia ja suullisia ohjeita. Pidä huolta kaverista ja jokainen osallistuja on velvollinen ilmoittamaan järjestäjälle, mikäli reitillä tarvitaan apua. Osallistujat ajavat kilpailun omalla vastuullaan. Keskeyttäneiden on ilmoitettava keskeytyksestään kilpailukeskukseen ajanottopaikalle.

Huom! Roskaaminen, esim. geelipussien heittäminen maastoon, on kilpailun aikana(kin) kiellettyä! Kilpailunumerot on palautettava kisan jälkeen puhtaana kilpailutoimistoon. Palauttamatta jätetyistä numeroista peritään 20 euron maksu.

 

Huolto

Tekninen- ja ravintohuolto on kilpailussa sallittu kaikilla reitin osilla. Reitillä on järjestäjien juoma- ja ruokahuoltopiste maalialueen läheisyydessä, eli täysmatkalla tämä huoltopiste ohitetaan kaksi kertaa (12km ja 36km kohdalla) ja puolimaratonilla kerran (12km kohdalla).

Ennen kilpailua ja sen aikana tapahtumapaikalla palvelee myös paikallinen Supersport

 

Pukeutumis- ja pesutilat

Kilpailukeskuksena toimivan Joupiskan Rinneravintolan alakerrassa (käynti takapuolelta) on naisten ja miesten pukutilat sekä suihkut.

 

Ensiapu

Vakavasta tapaturmasta tiedotetaan puhelimitse kilpailun johtajalle (talleta

numero puhelimen muistiin!). Ensiapupiste maalissa.

 

Palkintojenjakotilaisuus

Palkintojen jako tapahtuu klo. 15.30  rinneravintolan edustalla. Kilpailun johto pidättää oikeuden muuttaa aikaa.

 

Puhelinnumeroita

Sampo Haapoja 040 507 8002, kilpailunjohtaja

 

Lisätiedot ja keskustelu:

Sähköpostilla: info@spp-56.net ja Fillarifoorumi