Cycli XCO 2017

Cycli XCO 15.7.2017

Tervetuloa Seinäjoelle Jouppilanvuoren haastaviin maastoihin kilpailemaan kansallisen XCO-cupin pisteistä! Viimevuotista runsaasti positiivista palautetta saanutta rataa on tälle vuodelle pidennetty n. 600 metriä, joten rahalleen saa tänä vuonna entistä enemmän vastinetta!

 

ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT
XCO-cupin kilpailuun ilmoittaudutaan SPU:n sääntöjen mukaan viimeistään kuusi päivää ennen kilpailua.

Kilpaluokat:
Harraste M/N (ilman lisenssiä), tutustumisluokka M/N10-16 (ilman lisenssiä, ajavat oman ikäluokan kilpasarjan mukana), M10-18, N10-18, M/N Elite, M30, M40, M50, M60.

Osallistumismaksut:
Juniorisarjat (alle 18 v.) 20 €, muut 30 €. Jälki-ilmoittautuminen viimeistään kisapaikalla klo 11 mennessä 30/40 €. Harrasteluokkaan ja tutustumisluokkaan voi ilmoittautua kilpailupaikalla ilman lisämaksua.

 

Linkki ilmoittautumispalveluun:

http://juhaviitanen.com/xco

 

 

LÄHDÖT, LUOKAT ja MATKAT:

Lähtö 1. klo 12.00

M/N10, N12 1 x 3 km

M12 2 x 3 km

M/N14 3 x 3 km

 

Lähtö 2. klo 13:00

N16 2 x 4,6 km

M16, N18, M60 ja Harraste 3 x 4,6 km

 

Lähtö 3. klo 14:00

M18, M40, M50 ja N-Elite 5 x 4,6 km

M30 ja M-Elite 6 x 4,6 km

 

KILPAILUNUMEROT:
Kilpailunumerot lunastetaan kilpailukansliasta kilpailupäivänä. Kilpailunumero kiinnitetään ohjaustankoon siten, että se on selkeästi luettavissa edestäpäin.

Huom! Jos ajat myös sunnuntaina, käytät silloin samaa numerolappua!
Kilpailunumeroa ei tarvitse kilpailun jälkeen palauttaa.

 

KILPAILUREITTI:
Kilpailureitti kulkee Joupiskan kuntoradan ja laskettelurinteen ympäristössä. Reitti on suurimmaksi osaksi polkua, lyhyet pätkät hiekkapohjaista kuntorataa rytmittää reittiä. Reitillä on myös useita haastavia nousuja ja laskuja.
 

LÄHTO JA MAALI:

Lähtö ja maali sijaitsevat Joupiskan rinteiden edessä rinneravintolan läheisyydessä.
Lähdön voittajan tullessa maaliin kaikki muutkin saman lähdön kilpailijat tulevat maaliin riippumatta ajettujen kierrosten määrästä. 

Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava ratavalvojalle tai tuomarille.

 

HUOLTO:
Ravinto- ja välinehuolto on sallittu kilpailun aikana vain merkityllä huoltoalueella. Huoltoalueet on merkitty kyltein kisareitille. Reitillä on kaksi huoltoaluetta. Huoltopaikalla säilytetään kilpailun aikana tarvittavat työkalut ja varaosat. Välinehuoltoa saa tehdä huoltopaikoilla kilpailijoiden lisäksi vain joukkueen huoltaja tai neutraalihuoltaja. Huoltopaikkojen ulkopuolella välinehuolto on sallittua vain samassa luokassa ajavien samaan seuran kuuluvien välillä.

 

OHJEITA KILPAILIJOILLE:
Kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja määräyksiä. Kilpailutapahtumaan osallistujat ovat vastuussa itselleen ja muille (ns. kolmas osapuoli) aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijan tulee itse tiedostaa kilpailun vaarat ja riskit.
Kilpailijat ja muut kilpailuihin osallistuvat vastaavat vakuutusturvastaan. Järjestäjillä on viranomaisten edellyttämä vastuuvakuutus jonka on vakuuttanut SPU kaikkiin kilpailutapahtumiin 2016.
Kilpailuihin virallisiin luokkiin osallistuminen edellyttää, että kilpailijalla on Suomen Pyöräilyunionin myöntämä kilpailulisenssi. Tutustumis- ja harrasteluokkaan osallistuminen ei edellytä kilpailulisenssiä.
Suosittelemme kaikkia kilpailijoita tutustumaan tarkasti reittiin ennen kilpailua.

- Kilpailun käydessä harjoittelu kilpailureitillä on kielletty!

- Kilpailureittiä ei ole suljettu muilta kulkijoilta!

- Reitillä on otettava mahdolliset muut kulkijat huomioon!

 

PESEYTYMIS- JA PUKUTILAT: 
Joupiskan rinneravintolan alakerrassa.


PYÖRÄN PESU: 
Pyörille on tarjolla pesupaikka kilpailukeskuksessa.

PALKINNOT: 
Palkintojenjako kilpailukeskuksessa lähtöpaikan läheisyydessä. Nuorten luokkien palkinnot jaetaan pian tulosten selvittyä. Plakintojenjaosta tiedotetaan tarkemmin kilpailupaikalla.


ENSIAPU: 
Sairaankuljetus 112.
Kilpailutoimistossa ensiapulaukku.