Harjoitukset

Seuran yhteislenkit

Seuramme järjestää vuosittain kymmeniä yhteisiä pyörälenkkejä. Lenkkejä ajetaan ympäri vuoden, mutta vilkkain kausi ajoittuu huhtikuun ja syyskuun välille. Ajankohtaisen harjoituskalenterin löydät seuran Nimenhuudosta.

Kaikille löytyy sopivia pyörälenkkejä. Tarjolla on lenkkejä leppoisista ja rauhallisista vauhdikkaisiin ja haasteellisiin.

Lenkit luokitellaan haastavuuden mukaan 5-portaisella asteikolla. Säännöllisten lenkkien valikoimassa on lähinnä maantie- ja maastopyöräilyä.

 

Lenkit ovat pääasiassa ohjattuja

Seuran lenkit ovat pääasiassa ohjattuja. Ohjatuilla lenkeillä on etukäteen nimetty vetäjä, joka ohjaa porukkaa. Joillain lenkeillä ei kuitenkaan ole vetäjää, vaan osallistujat kerääntyvät sovittuun aikaan lähtöpaikalle ja yhdessä sopivat mihin suuntaan, millä vauhdilla, millaisessa maastossa ja miten kauan poljetaan. Vastuuhenkilöitä ei aina osallistu tällaisille lenkeille.

 

Ketkä voivat osallistua?

Aivan kaikki naiset ja miehet noin 16-vuotiaista alkaen ovat tervetulleita lenkeille. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistuakseen huoltajan suostumuksen. Kaikki ovat lenkeillemme tervetulleita tutustumaan tunnelmaan, mutta tietenkin toivomme useammin toimintaamme osallistuvien myös olevan seuran jäseniä.

 

Käyttäytyminen lenkeillä

Lenkeillä on aina eri kuntoisia pyöräilijöitä, joten tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan jakaudutaan kunto- ja vauhtiryhmiin. Lenkeillä pyritään ajamaan kaikille sopivaa vauhtia, eikä ketään jätetä. Yhteislenkeillä ei ole tarkoitus ajaa kilpaa. Ajamiseen, varusteisiin ja välineisiin opastetaan tarvittaessa. Usein osa lenkkiläisistä oikaisee muiden menojen vuoksi kotiin muita aiemmin.

Ohje lenkeillä kävijöille

 

Vastuut, velvollisuudet ja vakuutukset

Kypärän käyttö on lenkeillä pakollista. Lenkeillä on ajettava liikennesääntöjen mukaan ja noudatettava mukana olevien vastuuhenkilöiden ohjeita. Lenkeille osallistutaan omalla vastuulla, joten olethan huolehtinut vakuutusturvastasi! Jäsenenä voit hankkia Pyöräilyunionin edullisen harrastepyöräilijän vakuutuksen, eli ns. Fillaripassin. Jos ajat myös kisoja, niin tarvitset vakuutuksellisen lisenssin. Fillaripassista ja lisenssistä löydät lisätietoja Pyöräilyunionin sivuilta.

 

Lähtöpaikat

Maastolenkkien lähtöpaikkana toimii pääsääntöisesti Joupiskan rinnehiihtokeskus. Maantielenkkien lähtöpaikat ilmoitetaan lenkkimainoksissa.

 

Aikataulut, ilmoittautuminen ja lisätietoja

Kaikki viralliset lenkit löytyvät ja niille on erittäin toivottavaa ilmoittautua Nimenhuudossa.

Lenkeistä voi kysellä ja keskustella Nimenhuudossa. Lenkeistä voi kysellä myös suoraan lenkkivastaavilta ja ohjaajilta. Yksittäisten lenkkien ohjaajat on mainittu lenkkimainosten yhteydessä.

 

Vilkaise suuntaa antavat luokitukset lenkkien tasoista oheisesta taulukosta.

Valtakunnallinen pyörälenkkien ja retkien luokitus