Harjoitukset

Seuran yhteislenkit

Seuramme järjestää vuosittain kymmeniä yhteisiä pyörälenkkejä. Lenkkejä ajetaan ympäri vuoden, mutta vilkkain kausi ajoittuu huhtikuun ja syyskuun välille. Ajankohtaisen harjoituskalenterin löydät sivujemme kalenteriosiosta.

Kaikille löytyy sopivia pyörälenkkejä. Tarjolla on lenkkejä rauhallisista reippaisiin ja vauhdikkaisiin.

Lenkit luokitellaan haastavuuden mukaan 5-portaisella asteikolla. Säännöllisten lenkkien valikoimassa on lähinnä maantie- ja maastopyöräilyä.

Tutustu suuntaa antaviin luokituksiin lenkkien tasoista oheisesta taulukosta:

Valtakunnallinen pyörälenkkien ja retkien luokitus


Lenkit ovat pääasiassa ohjattuja

Seuran lenkit ovat pääasiassa ohjattuja. Ohjatuilla lenkeillä on etukäteen nimetty vetäjä, joka ohjaa porukkaa. Joillain lenkeillä ei kuitenkaan ole vetäjää, vaan osallistujat kerääntyvät sovittuun aikaan lähtöpaikalle ja yhdessä sopivat mihin suuntaan, millä vauhdilla, millaisessa maastossa ja miten kauan poljetaan. Vastuuhenkilöitä ei aina osallistu tällaisille lenkeille.


Ketkä voivat osallistua?

Aivan kaikki noin 15-vuotiaista alkaen ovat tervetulleita lenkeille. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistuakseen huoltajan suostumuksen. Kaikki ovat lenkeillemme tervetulleita tutustumaan tunnelmaan, mutta tietenkin toivomme useammin toimintaamme osallistuvien myös olevan seuran jäseniä.


Käyttäytyminen lenkeillä

Lenkeillä on aina eri kuntoisia pyöräilijöitä, joten tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan jakaudutaan kunto- ja vauhtiryhmiin. Lenkeillä pyritään ajamaan kaikille sopivaa vauhtia, eikä ketään jätetä. Yhteislenkeillä ei ole tarkoitus ajaa kilpaa. Ajamiseen, varusteisiin ja välineisiin opastetaan tarvittaessa. Usein osa lenkkiläisistä oikaisee muiden menojen vuoksi kotiin muita aiemmin. Kalenterista näet harjoituksen tiedoista tarkemman kuvauksen harjoituksen tyypistä ja haastavuudesta.

Ohje lenkeillä kävijöille


Vastuut, velvollisuudet ja vakuutukset

Kypärän käyttö on lenkeillä pakollista. Lenkeillä on ajettava liikennesääntöjen mukaan ja noudatettava mukana olevien vastuuhenkilöiden ohjeita. Lenkeille osallistutaan omalla vastuulla, joten olethan huolehtinut vakuutusturvastasi! Jäsenenä voit hankkia lisenssin, joka kattaa myös kilpailemisen. Aikaisemmin tarjolla ollutta Fillaripassia ei ole enää Suomen Pyöräilyn kautta saatavilla.


Lähtöpaikat, aikataulut ja ilmoittautuminen

Kaikkien lenkkien aikataulut, lähtöpaikat ja lisätiedot löytyvät Nimenhuudosta tai kalenterista. Lenkeille ilmoittaudutaan Nimenhuudossa.


Lisätietoja

Lenkeistä voi kysellä ja keskustella seuran jäsenten Whatsapp-ryhmässä. Lenkeistä voi kysellä myös suoraan seuran hallituksen lenkkivastaavilta tai harjoitusten ohjaajilta. Yksittäisten lenkkien ohjaajat on mainittu Nimenhuudossa kunkin harjoituksen yhteydessä.


Palautetta

Lenkeistä voi antaa palautetta. Palautelomake on aina avoinna.