Viikkotempo

Viikkotempo, eli henkilökohtainen aika-ajo, ajetaan kesällä 2024 joka toinen tiistai Seinäjoen lentokentän ohi kulkevalla Rengonharjuntiellä klo 19 alkaen. Se järjestetään perinteisesti yhteistyössä SSU-Triathlonin kanssa ja on seuran jäsenille ilmainen. RIDEEP vastaa ajanotosta sekä 5km kääntöpaikasta ja SSU-Triathlon on näyttämässä pyöräilijöille kääntömerkin sijainnin 10km kääntöpaikalla.


Ajanottaja lähettää pyöräilijät Rengonharjuntien Teboilin päästä minuutin välein. Pyöräilijät käyvät kiertämässä Mastotiestä n. 10m etäisyydellä olevan merkin ja palaavat takaisin lähtöpaikalle.

Junioreille on 5km reitti, jonka kääntöpaikka on 2,5km kohdalla karttaan merkityllä kohdalla. Tiessä on keskitiessä tässä kohdassa merkki, jonka junnupyöräilijä kiertää ja palaa sitten takaisin maaliin lähtöpaikan kohtaan. 

Jokaisella tapahtumakerralla järjestetään sekä 5km että 10km matkat.


Kalustorajoituksia ei ole, mutta käytettävä polkupyörä pitää olla teknisesti kunnossa ja pyöräilijän tulee käyttää kypärää. Jokaisen osallistujan tulee varmistaa oma vakuutusturva, sillä Rideep ei ole vakuuttanut osallistujia. Pienimmille junioreille on suositus, että oma huoltaja ajaisi pyöräilijän perässä.

Varsinkin ensikertalaisten kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin, jotta ajoreittiin ehtii tutustumaan rauhassa. Tällöin varsinaisen ajosuorituksen pystyy tekemään turvallisemmin. 

Autolla paikalle saapuvat voivat jättää autonsa Rengonharjun Teboilin parkkipaikalle. 

Huomaathan, että tiellä on tapahtuma-aikana normaali liikenne, eikä tapahtuman järjestäjien toimesta ole liikenteenohjausta. Ajo ja etenkin kääntöpaikan U-käännös tulee suorittaa turvallisuus edellä.


Jokaisesta temposta on seuran kalenterissa oma tapahtumansa.

Tulokset käydään läpi paikanpäällä ajojen jälkeen ja julkaistaan myös Rideepin somessa.Turvallisuusohjeet

  • saavu paikalle vain terveenä
  • anna lähtö- ja maalialueella tilaa autoliikenteelle. Rengonharjuntiellä on tapahtuma-aikana normaali liikenne.
  • pyöräilijöiden tulisi pyrkiä järjestäytymään oletettuun nopeusjärjestykseen ennen lähtöä. Tällöin vältytään ajon aikaisilta ohitus- ja peesaustilanteilta (tempossa peesaus on muutenkin kiellettyä)
  • Pyöräilijän on itse varmistettava kääntöpaikalla turvallinen U-käännös. Kääntöpaikan hoitajalla ei ole oikeutta pysäyttää autoja, joten vastuu on pyöräilijällä.