Viikkotempo

Viikkotempo, eli henkilökohtainen 10km aika-ajo, ajetaan kesällä 2023 joka toinen tiistai Seinäjoen lentokentän ohi kulkevalla Rengonharjuntiellä klo 19 alkaen. Se järjestetään perinteisesti yhteistyössä SSU-Triathlonin kanssa ja on seuran jäsenille ilmainen. RIDEEP vastaa ajanotosta ja SSU-Triathlon osoittaa pyöräilijöille kääntömerkin sijainnin.


Ajanottaja lähettää pyöräilijät Rengonharjuntien Teboilin päästä minuutin välein. Pyöräilijät käyvät kiertämässä Mastotiestä n. 10m etäisyydellä olevan merkin ja palaavat takaisin lähtöpaikalle.

Junioreille on 5km reitti, jonka kääntöpaikka on 2,5km kohdalla karttaan merkityllä kohdalla. Tiessä on keskitiettä tässä kohdassa merkki, jonka junnupyöräilijä kiertää ja palaa sitten takaisin maaliin lähtöpaikan kohtaan. Junioreiden tempoa ei valitettavasti resurssipulan vuoksi järjestetä jokaisella kerralla. Nämä tapahtumakerrat ovat mainittuna Nimenhuudossa.


Kalustorajoituksia ei ole, mutta käytettävä polkupyörä pitää olla teknisesti kunnossa ja pyöräilijän tulee käyttää kypärää. Jokaisen osallistujan tulee varmistaa oma vakuutusturva, sillä Rideep ei ole vakuuttanut osallistujia.

Varsinkin ensikertalaisten kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin, jotta ajoreittiin ehtii tutustumaan rauhassa. Tällöin varsinaisen ajosuorituksen pystyy tekemään turvallisemmin. 

Autolla paikalle saapuvat voivat jättää autonsa Rengonharjun Teboilin parkkipaikalle. 

Huomaathan, että tiellä on tapahtuma-aikana normaali liikenne, eikä tapahtuman järjestäjien toimesta ole liikenteenohjausta. Ajo ja etenkin kääntöpaikan U-käännös tulee suorittaa turvallisuus edellä.


Jokaisesta temposta on seuran kalenterissa oma tapahtumansa ja kun vuorossa on myös junioreiden matka, niin asiasta on maininta.

Tulokset käydään läpi paikanpäällä ajojen jälkeen ja julkaistaan myös Rideepin somessa.Hygienia- ja turvallisuusohjeet

  • saavu paikalle vain terveenä
  • noudata lähtö- ja maalialueella turvavälejä
  • mikäli sinun tarvitsee sylkeä tai niistää nenäsi, tee se siten, etteivät muut altistu pisaroille
  • pyöräilijöiden tulisi pyrkiä järjestäytymään oletettuun nopeusjärjestykseen ennen lähtöä. Tällöin vältytään ajon aikaisilta ohitus- ja peesaustilanteilta (tempossa peesaus on muutenkin kiellettyä)
  • pyöräilijän tulee ottaa huomioon, että Rengonharjuntiellä on tapahtuma-aikana normaali liikenne. Annetaan siis muille tiellä liikkujille riittävästi tilaa ja väistetään tarvittaessa.
  • Pyöräilijän on itse varmistettava kääntöpaikalla turvallinen U-käännös. Kääntöpaikan hoitajalla ei ole oikeutta pysäyttää autoja, joten vastuu on pyöräilijällä.