Kiikun tempo


Kiikun tempo, eli henkilökohtainen 10km aika-ajo, ajetaan kesällä 2020 joka toinen tiistai Nurmossa Kiikuntiellä klo 19 alkaen. Se järjestetään perinteisesti yhteistyössä SSU-Triathlonin kanssa ja on seuran jäsenille ilmainen. RIDEEP vastaa ajanotosta ja SSU-Triathlon kääntöpaikan turvallisuudesta.

Ajanottaja lähettää pyöräilijät Kiikuntien itäpäästä minuutin välein. Pyöräilijät käyvät kääntymässä Kiikuntien länsipäässä kääntömiehen kiertäen ja palaavat takaisin lähtöpaikalle.

Kalustorajoituksia ei ole, mutta käytettävä polkupyörä pitää olla teknisesti kunnossa ja pyöräilijän tulee käyttää kypärää.

Varsinkin ensikertalaisten kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin, jotta ajoreittiin ehtii tutustumaan rauhassa. Tällöin varsinaisen ajosuorituksen pystyy tekemään turvallisemmin. 

Autolla paikalle saapuvat voivat jättää autonsa Nurmon kirkon parkkipaikalle. Kirkon parkkipaikalla on käytettävissä myös yleiset WC-tilat (WC:n aukioloa kesällä 2020 ei ole varmistettu seurakunnalta).

Jokaisesta Kiikun temposta on seuran kalenterissa oma tapahtumansa.


Tulokset käydään paikanpäällä läpi heti ajojen jälkeen ja julkaistaan myös RIDEEPin Facebook-sivulla.

Hygienia- ja turvallisuusohjeet korona-aikaan

Koronaviruksen leviämiseksi paikalle saapuvia pyydetään noudattamaan seuraavia hygienia- ja turvallisuusohjeita:

  • saavu paikalle vain terveenä
  • noudata lähtö- ja maalialueella turvavälejä
  • mikäli sinun tarvitsee sylkeä tai niistää nenäsi, tee se siten, etteivät muut altistu pisaroille
  • pyöräilijöiden tulisi pyrkiä järjestäytymään oletettuun nopeusjärjestykseen ennen lähtöä. Tällöin vältytään ajon aikaisilta ohitus- ja peesaustilanteilta (tempossa peesaus muutenkin kiellettyä)
  • pyöräilijän tulee ottaa huomioon, että Kiikuntiellä on tapahtuma-aikana normaali liikenne. Annetaan siis muille tiellä liikkujille riittävästi tilaa ja väistetään tarvittaessa
  • yli 50 osallistujan todennäköisyys tapahtumassa on erittäin pieni. Mikäli osallistujamäärä kuitenkin ylittää tämän, niin ajanottaja rajoittaa osallistujien määrää.