Maastolenkit (3,4)

Joskus lenkeillä sattuu ja tapahtuu. Lenkillä on hyvä olla mukana ainakin yksi varasisäkumi.

Kesäkauden maastoyhteislenkkejä ajetaan pääsääntöisesti tiistaisin toukokuusta syyskuuhun. Yhteislenkkien lähtöpaikka on Joupiskan rinneravintolan edusta.

Lenkkien pituus ja kesto voi hieman vaihdella, mutta pääsääntöisesti ajetaan noin 2 tuntia. Lenkin kesto sovitaan lenkin alussa. Joupiskan ja lähialueen maastot ovat suurelta osian ajettavissa lähes millä tahansa kalustolla, kunhan se vain maastopyöräksi jotenkin luokitellaan, mutta etu- tai täysjousitetulla maastopyörällä matkanteko on huomattavasti mukavampaa!

Maastolenkit kaudella 2019:

Kaikista järjestettävistä yhteislenkeistä on merkintä seuran Nimenhuudon kalenterissa. Lyhyellä varoitusajalla ajettavista lenkeistä saatetaan ilmoittaa vain seuran jäsenille tarkoitetussa Whatsapp-ryhmässä.

Pääsääntöisesti kokoontuminen tiistaisin klo 18 Joupiskan rinneravintolan eteen sekä rauhalliselle että kovavauhtiselle lenkille. Rauhallisella lenkillä on aina nimetty vetäjä seuran puolesta. Kovavauhtiselle lenkille ei erikseen nimettyjä vetäjiä.

 

Vauhdikkaampi maastolenkki 

Tiistaisin klo 18:00 Joupiskan rinneravintolan edestä. Vauhdikas maastolenkki tarkoittaa kilpailunomaista menoa, enemmän ylämäkiä, vaikeampia polkuja, lyhyempiä juomataukoja ja takuuvarmasti korkeaa sykettä! Lenkin kesto normaalisti noin 1,5 - 2 tuntia. Ei suositella aloittelijoille, mutta vauhti määräytyy näilläkin lenkeillä osallistujien kuntotason ja toiveiden mukaan.

 

Rauhallisempi maastolenkki

Tiistaisin klo 18:00 Joupiskan rinneravintolan edestä. Lenkin kesto on yleensä 1,5-2 tuntia. Lenkeillä ajetaan muun muassa Joupiskan, Kyrkösjärven ja muita lähialueiden polkuja. Teknisesti vaikeampia polkuja vältellään ainakin alkukesästä.

Matkavauhti pidetään kaikille sopivana ja mukaan ovat kaikki tervetulleita taitotasosta riippumatta. Juoma- ja hengähdystaukoja pidetään tarpeen mukaan.

 

Maastolenkeillä ajetaan omalla vastuulla. Tarkista vakuutustesi kattavuus ja voimassaolo, etenkin se vapaa-ajan tapaturmaosio. Kypärä on pakollinen!

Lauhanvuoren näkötornin luona: Juha Viitanen, Harri Kekola, Heikki Repola ja Veli Mantere(Reitti on Velin bravuuri)

Erikoistapahtumat

Erikoistapahtumia, kuten tavallista pidempiä lenkkejä, järjestetään pitkin vuotta jäsenistön innokkuuden mukaan. Vuonna 2011 järjestettiin Lauhanvuoren ympäriajelu neljän hengen voimin 17.9.2011.

 

Joka kesä järjestetään muutama yhteislenkki Koskenkorvan Santavuorelle. Reitin kiertämiseen kuluu yleensä vauhdista ja taukojen määrästä riippuen 5-8 tuntia.

 

Erikoistapahtumista ilmoitellaan seuran Nimenhuudossa sekä fillarifoorumin Seinäjoki-osiossa.